Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-09@04:11:31 GMT

چربی‌هایی که چاق نمی کنند

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۲۶۲۲

چربی‌هایی که چاق نمی کنند

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: عموم افراد جامعه چربی‌ها را به‌عنوان مواد غذایی مضری می‌شناسند که سبب بروز چاقی و افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی می‌شوند، این در حالی است که برخی از انواع چربی‌ها که به آنها چربی‌های اشباع نشده می‌گویند از چاقی جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش صدای ایران از ایسنا، مهدی ابراهیمی گفت: چربی‌های اشباع نشده نه تنها مضر نیستند، بلکه به دلیل داشتن کالری کم و تاثیر مثبت بر قلب و عروق، از چاقی جلوگیری کرده و به کارکرد بهتر سیستم قلبی عروقی نیز کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه برخی از انواع چربی‌های اشباع نشده سبب کاهش کلسترول بد و فشار خون نیز می‌شوند، افزود: گرچه روغن ماهی، روغن کلزا، زیتون، بادام زمینی، آفتابگردان، آووکادو، میوه‌های آجیلی و بذرها به عنوان مهمترین منابع چربی‌های اشباع نشده شناخته می‌شوند، اما میوه عناب نیز منبعی غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده است.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهارکرد: این دسته از ترکیبات بیش از 70 درصد کل اسیدهای چرب موجود در میوه عناب را تشکیل می‌دهند.

ابراهیمی ادامه داد: اسیدهای چرب اشباع نشده عناب علاوه بر داشتن خواص درمانی در ایجاد رایحه خاص میوه عناب نیز تاثیرگذار هستند .

وی با بیان اینکه یکی از دلایل اهمیت استفاده از عناب در رژیم غذایی وجود اسید چرب لینولنیک (امگا-3) و لینولئیک (امگا-6) در میوه عناب است، تصریح کرد: بدن انسان قادر به ساخت این دو ماده غذایی نیست و تامین آن مستقیما از طریق رژیم غذایی صورت می‌گیرد.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: این دسته از اسیدهای چرب برای کارکرد مغز ضروری‌اند و باید در رژیم غذایی بمنظور جلوگیری از کمبود اسیدهای چرب ضروری مصرف شوند.

ابراهیمی افزود: کمبود اسیدهای چرب ضروری توسط ناهنجاری‌های رشد، مشکلات پوستی و دیگر ناهنجاری‌ها مشخص می ‌ شوند.

وی ادامه داد: مطالعات بالینی نشان میدهد که سطح اسیدهای چرب ضروری در پلاسمای کودکانی که دچار اختلال بیش فعالی با کم توجهی‌اند، کمتر است .

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهارکرد: اسیدهای چرب امگا 3 کارکردهای فیزیولوژیکی مختلفی دارند که از جمله آنها می‌توان به شل کردن و انقباض ماهیچه‌ها، کمک به گوارش، لقاح، تقسیم سلولی، رشد و حرکت کلسیم و دیگر مواد به داخل و خارج سلول‌ها و همچنین دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی اشاره کرد.

ابراهیمی گفت: اسیدهای چرب امگا3 زمان خونریزی را افزایش و تجمع پلاکت‌ها، روانروی خون، و فیبرینوژن را کاهش داده و لذا احتمال ایجاد لخته خون را کاهش می‌دهند و باعث کاهش تری گلیسریدهای سرم در بین افراد مبتلا به دیابت نوع 2 میشوند. بعلاوه اسیدهای چرب امگا-3 می توانند علائم افسردگی دوقطبی را بهبود بخشند.

وی افزود: مصرف اسیدهای چرب امگا-6 بجای چربی‌های اشباع شده و ترانس نیز باعث کاهش خطر بیماری عروق کرونر در انسان می‌شود.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهادانشگاهی خراسان جنوبی گفت: با توجه به اینکه اختصاص1 تا 2 درصد از کل کالری رژیم غذایی به اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لینولنیک از کمبود اسیدهای چرب ضروری جلوگیری می‌کند، استفاده از میوه عناب بعنوان منبعی غنی، ارزان و قابل دسترس از اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی می‌تواند مورد توجه مردم و سیاستگذاران حوزه بهداشت و درمان قرار گیرد .

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: چاق چربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۲۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علل اصلی ابتلا به کبد چرب

به گزارش خبرآنلاین، علی بهاری درخصوص بیماری کبد چرب اظهار کرد: بیماری کبد چرب یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی در دنیا است. علل اصلی بیماری کبد چرب اضافه وزن یا چاقی، دیابت یا بیماری قندخون، چربی خون و افزایش فشار خون است که به مجموع این‌ها سندروم متابولیک می‌گوییم.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: علاوه‌بر همه این‌ موارد، مصرف الکل و برخی داروها می‌تواند باعث ایجاد کبدچرب شود. این بیماری به عادات غذایی و سبک زندگی افراد بسیار مرتبط است، کم‌تحرکی افراد و عدم رعایت رژیم غذایی مناسب، منجر به اضافه وزن و در پی آن ایجاد کبدچرب می‌شود.

به گزارش همشهری وی درخصوص علائم بالینی کبدچرب تشریح کرد: بیماری کبدچرب متاسفانه ابتدا هیچ علامت بالینی خاصی ندارد و به مرور زمان منجر به آسیب می‌شود. در ابتدا بهترین راه تشخیص این بیماری سونوگرافی کبد است و هم‌چنین آزمایش خون که آنزیم‌های کبدی چک شود. آزمایش‌های دیگر برای بررسی چربی و قند خون هم برای بیماری کبد چرب موثر است.

بهاری در خصوص عللی که سبب ایجاد بیماری کبد چرب می‌شوند، گفت: اکنون ثابت شده که آلودگی هوا نیز باعث ایجاد بیماری کبد چرب می‌شود. همچنین فلور میکروبی روده با ایجاد کبد چرب ارتباط دارد، بنابراین می‌بینیم حتی عللی که به چشم نمی‌آید، می‌تواند منجر به بیماری شود.

فوق تخصص گوارش و کبد در رابطه با راه‌های پیشگیری از این بیماری اظهار کرد: یک زندگی سالم از لحاظ تغذیه بسیار کمک‌کننده است زیرا اضافه وزن،‌ چربی خون، قند خون و فشار خون از علل اصلی این بیماری است. بنابراین اگر شخصی اضافه وزن دارد بهتر است با روندی متعادل و همراه با ورزش وزن خود را کم کند، اگر مبتلا به دیابت است باید مرض قند خود را کنترل کند، اگر کسی چربی خون داشته باشد، رژیم و دارو بسیار موثر است. لذا تغذیه سالم، اجتناب از مواد قندی و چربی اضافه است که می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی گفت: بیماران بجای اینکه به دنبال مصرف دارو برای کبدچرب باشند، باید سبک زندگی خود را تغییر دهند و حتما روزی نیم ساعت ورزش داشته باشند.

بهاری در ارتباط با درمان دارویی کبدچرب اظهار کرد: درمان دارویی این بیماری، مرتبط به عوامل زمینه‌ساز آن است. به طور مثال درمان دیابت، درمان چاقی و چربی است و اگر دارویی می‌دهیم در همین راستا است. اینکه مستقیم ما به کبد دارو دهیم، تقریبا دارویی وجود ندارد لذا از همه عوامل مهم‌تر تغذیه سالم و ورزش است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904528

دیگر خبرها

  • علل اصلی ابتلا به کبد چرب
  • ۴ غذای برتر لاغر شوید!
  • اگر با شکم خالی میوه بخوریم چه می‌شود؟
  • طرز تهیه دمنوش عناب ؛ خواص جوشانده عناب ؛ عوارض جانبی جوشانده عناب چیست؟
  • خواص معجزه آسای کشمش
  • فواید فوق‌العاده این ویتامین‌ها را بدانید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند